Ze soutěže Český kapr 2023 vezeme 2. místo!
Naši žáci uspěli na republikové soutěži Český kapr. Ve finálovém kole, pořádaném dne 22. 11. 2023 v Národním zemědělském muzeu v Praze, získali 2. místo z celkem 26 přihlášených škol z celé ČR. Letos pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR již 17. ročník této prestižní soutěže. Soutěž je rozdělena do dvou dnů, zvlášť pro seniory (šéfkuchaře profesionály) a zvlášť pro žáky gastronomických škol. V současnosti je to druhá nejvyšší gastronomická soutěž v ČR. Žáci pracuji ve dvoučlenném týmu – kuchař a asistent. Hodnotí se vysoká úroveň zpracování a využití všech surovin, trendy, maximální možná hygiena při práci, dodržení časového limitu, připravenost, hospodárnost, komunikace v týmu i komunikace s komisaři aj. Odbornou a technickou komisi tvoří odborníci z řad členů Národního týmu AKC a představenstva vedení AKC vč. prezidenta AKC, Bc. Miroslava Kubce. Foto ze soutěže zde
Žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3, připravili soutěžní pokrm: Kapří filet pomalu opékaný na sádle, zauzená kapří taštička, pyré z černého kořene a cizrny, opékaná růžičková kapusta a černý kořen, tymiánová polenta, fenyklový salát a smetanová omáčka s bylinkovým olejem a pstružím kaviárem.