Úspěch na odborné soutěži Žatecký Cup 2024

Úspěch na odborné soutěži Žatecký Cup 2024

V úterý 7. 5. 2024 soutěžili žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 na odborné soutěži Žatecký Cup 2024 (XIV. ročník) v Žatci. Na soutěž se mohli hlásit žáci hned do tří kategorií – Junior Beer Competition, Junior Mistr Kávy a Junior Cocktail Competition.  Žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3,  reprezentovali školu hned ve dvou z nich.
Kategorie – Junior Beer Competition  pod záštitou České barmanské asociace je odborná soutěž zaměřená na čepování piva a znalosti v oblasti pivovarnictví. Této soutěže se účastnila žákyně druhého ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch Simona Populová.
Kategorie – Junior Mistr Kávy opět pod záštitou České barmanské asociace je soutěž zaměřená na přípravu kávy. Pro tuto soutěž byla stanovena následující kritéria: 1) sestavení mlýnku na kávu v časovém limitu 10 minut 2) přípravě dvou tureckých káv a 3) přípravu dvou volných nápojů za použití turecké kávy připravené v džezvě.  V této disciplíně nás reprezentovali hned tři zástupci třetího ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch – Jakub Radvan, Kristýna Veselá a Laura Pesselová. Laura obsadila první místo a Kristýně uteklo o jeden jediný bod místo druhé. Jakub obsadil místo desáté. Děkujeme za reprezentaci školy.

Skip to content