Zlatá medaile z odborné soutěže Český kapr

Zlatá medaile z odborné soutěže Český kapr

Naši žáci Jan Řežábek a Václav Hranička uspěli v republikové soutěži Český kapr. Ve finálovém kole, pořádaném dne 19. 11. 2024 v Národním zemědělském muzeu v Praze, získali zlatou medaili a celkově první místo z 20 přihlášených škol z celé ČR. Letos pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR již 18. ročník této prestižní soutěže. Soutěž je rozdělena do dvou dnů, zvlášť pro seniory (šéfkuchaře profesionály) a zvlášť pro juniory,  žáky gastronomických škol. V současnosti je to druhá nejvyšší gastronomická soutěž v ČR. Žáci pracuji ve dvoučlenném týmu kuchař a asistent. Hodnotí se vysoká úroveň zpracování a využití všech surovin, trendy, maximální možná hygiena při práci, dodržení časového limitu, připravenost, hospodárnost, komunikace v týmu i komunikace s komisaři aj. Odbornou a technickou komisi tvoří odborníci z řad členů Národního týmu AKC a představenstva vedení AKC vč. prezidenta AKC, Bc. Miroslava Kubce. 

Žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3, připravili soutěžní pokrm: 

Kapří filet pomalu opékaný na sádle, kapří ceviche s pstružím kaviárem, špenátové pyré, bramborový fondán a holandskou omáčkou s koprovým olejem.

Skip to content