- cílem oborů je poskytnout základní poznatky z celé oblasti společného stravování (úsek technologie přípravy pokrmů a úsek techniky obsluhy)
- těžiště spočívá v osvojování si odborných dovedností a návyků
- odborný výcvik pro obor Kuchař – číšník je zajištěn na provozních pracovištích v jednotlivých stravovacích subjektech převážně na území města Plzně a okolí
- Přihláška ke studiu musí být potvrzena lékařem.
Učební plán
Kód a název oboru vzdělání: 65-51-H/01 Kuchař – číšník
Název ŠVP: Číšník, servírka
Stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Délka a forma studia: tříleté denní studium
Datum platnosti: od 1. 9. 2023, počínaje 1. ročníkem
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | ||||
Povinné vyučovací předměty | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | celkem | |
1 | Český jazyk a literatura | 2 | 2 | 1 | 5 |
2 | Anglický jazyk | 2 | 2 | 3 | 7 |
3 | Německý jazyk | 1 | 1 | 1 | 3 |
4 | Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
5 | Matematika | 1 | 1,5 | 1,5 | 4 |
6 | Základy přírodních věd | 2 | 1 | – | 3 |
7 | Tělesná výchova | 1 | 1 | 1 | 3 |
8 | Informační a komunikační technologie | 1 | 1 | 1 | 3 |
9 | Společenská výchova | – | 1 | – | 1 |
10 | Ekonomika | 1 | 1 | 1,5 | 3,5 |
11 | Technologie | 1 | 1 | 1 | 3 |
12 | Stolničení | 2,5 | 2 | 2,5 | 7 |
13 | Potraviny a výživa | 1 | 1 | 1,5 | 3,5 |
14 | Písemná komunikace | – | – | 1 | 1 |
Celkem teoretického vyučování | 16,5 | 16,5 | 17 | 50 | |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 17,5 | 50 | |
Celkem teorie a praxe | 31,5 | 34 | 34,5 | 100 |