Odborné kurzy
Informace pro zájemce:
Termíny odborných kurzů pro školní rok 2023/24
- Počet přihlášených je omezen!
- Ze všech kurzů získá účastník certifikát
- Každý kurz je zpoplatněn
- Pokud se přihlášený po zaplacení kurzu nemůže z vážných důvodů zúčastnit, musí za sebe najít náhradu
- Přihlášení a platba na kurzy – kancelář referentky pro záležitosti žáků (paní Blanka Merxbauerová)
- Více informací o kurzech Bc. Marie Kabátová (m.kabatova@hsplzen.cz)
![káva](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2017/06/káva.jpg)
Seminář pro baristy
Termín: úterý 17. 10. 2023
Lektor: Goran Jozič (Škola káva) – obor barista a příprava kávy, trénink přípravy espressa a cappuccina
Foto z kurzu zde
![čajová kultura](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2017/06/čajová-kultura.jpg)
Čaj a čajová kultura
Termín: úterý 10. 10. 2023
Lektor: Ing. Zdeněk Nepustil (nezávislý profesionál zabývající se čajem a čajovou kulturou)
Výukový seminář s workshopem přípravy čajů.
Foto z kurzu zde
![3](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2019/02/3.jpg)
Pětidenní základní barmanský kurz
Termín: 20. – 24. 11. 2023
Lektor: Zdeněk Javorský – nápojová kultura, vše o míchaných nápojích, surovinách, provozním zařízení baru, osvědčený receptář 60 míšených nápojů, praktický nácvik přípravy.
Foto z loňského kurzu zde
![cokoladove bon bony](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2017/06/cokoladove-bon-bony.jpg)
Kurz čokoládových bonbónů
Termín: úterý 19. 12. 2023
Lektor: Pavlína Berzsiová (členka národního týmu AKC ČR 1992 – 2000, bývalá viceprezidentka AKC ČR, lektorka a předsedkyně komisí odborných soutěží)
Foto z loňského kurzu zde
![vyrezavani ovoce_zeleniny](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2017/06/vyrezavani-ovoce_zeleniny.jpg)
Kurz carvingu – vyřezávání ovoce a zeleniny
Termín: pondělí – úterý 29. – 30. 1. 2024
Lektor: Luděk Procházka (mistr carvingu) – CZECH CARVING STUDIO
Foto z letošního kurzu zde
![víno](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2017/06/víno.jpg)
Základní sommelierský kurz
Termín: čtvrtek – pátek 29. 2. – 1. 3. 2024
Lektor: David Král (diplomovaný sommelier – Elite, Držitel odznaku Asociace sommeliérů ČR “Zlatý hrozen” – 14 lidí v ČR)
![Restaurační moučníky](https://www.hsplzen.cz/wp-content/uploads/sites/218/2024/01/Restauracni-moucniky-150x150.jpg)
Kurz cukrářské technologie na téma: Talířové restaurační dezerty
Termín: 5. – 6. 3. 2024
Lektor: Pavlína Berzsiová (členka národního týmu AKC ČR 1992 – 2000, bývalá viceprezidentka AKC ČR, lektorka a předsedkyně komisí odborných soutěží)