- absolvent tohoto oboru se uplatní v administrativním sektoru potravinářských výrob, v obchodně-podnikatelské sféře, v pojišťovacích službách, v účetních firmách a ve státní sféře
- určen pro přípravu ekonomických, obchodně podnikatelských a administrativních činností ve středních technicko-hospodářských funkcích
- obsah odborného vzdělávání je zaměřen na potravinářskou výrobu a prodej v odvětvích pivovarnictví, vinařství, lihovarnictví, mlynářství, cukrářské a pekařské výroby, zpracování masa
- Přihláška ke studiu nemusí být potvrzena lékařem.
Učební plán
Kód a název oboru vzdělání: EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ V POTRAVINÁŘSTVÍ 63-41-M/01
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | |||||
Povinné vyučovací předměty | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | 4. ročník | celkem | |
1 | Český jazyk a komunikace | 2 | 2 | 2 | 1 | 7 |
2 | 1.cizí jazyk | 3 | 3 | 3 | 3 | 12 |
3 | 2.cizí jazyk | 2 | 2 | 2 | 2 | 8 |
4 | Základy společenských věd | – | 1 | 1 | 1 | 3 |
5 | Dějepis | – | 2 | – | – | 2 |
6 | Fyzika | 1 | – | – | – | 1 |
7 | Chemie | 2 | 1 | – | – | 3 |
8 | Ekologie | 1 | – | – | – | 1 |
9 | Matematika | 4 | 3 | 3 | 3 | 13 |
10 | Literární výchova | 2 | 1 | 1 | 2 | 6 |
11 | Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 2 | 8 |
12 | Informační a kom.technologie | 2 | 2 | 0 | 1 | 5 |
13 | Ekonomika * | 3 | 3 | 2 | 2 | 10 |
14 | Účetnictví * | – | 3 | 3 | 3 | 9 |
15 | Cvičení z účetnictví | – | – | 2 | 2 | 4 |
16 | Daně | – | – | – | 2 | 2 |
17 | Právo | – | 1 | 1 | 2 | 4 |
18 | Marketing * | – | – | – | 1 | 1 |
19 | ||||||
20 | Praxe | – | – | 6 | – | 6 |
21 | Elektronická a písemná komunikace | 3 | 2 | – | – | 5 |
23 | Aplikovaná psychologie | 1 | – | – | – | 1 |
24 | Potravinářská technologie * | 4 | 4 | 4 | 4 | 16 |
Povinně volitelný vyučovací předmět | ||||||
25 | Konverzace v jazyce | – | – | 1 | 2 | 3 |
25 | Společenskovědní seminář ° | – | – | 1 | 2 | 3 |
Celkem hodin týdně | 32 | 32 | 33 | 33 | 130 |
1. cizí jazyk, který se žák učil na ZŠ a v jehož studiu pokračuje na střední škole
* Předměty z nichž žák vykonává profilovou maturitní zkoušku.
° Předměty z nichž žák na základě vlastní volby koná volitelnou zkoušku společné části maturitní zkoušky.