- dvouleté nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou
- pro absolventy oboru ŠVP KUCHAŘ nebo ŠVP ČÍŠNÍK, SERVÍRKA
- obor prohlubuje a rozšiřuje znalosti a dovednosti ekonomického a provozního charakteru
- Přihláška ke studiu musí být potvrzena lékařem.
Učební plán
Kód a název oboru vzdělání: RVP 65-41-L/51 Gastronomie
Název RVP / ŠVP: Gastronomie
Datum platnosti: od 1. 9. 2017, počínaje 1. ročníkem
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | |||
Povinné vyučovací předměty | 1. ročník | 2. ročník | celkem | |
1 | Český jazyk a literatura | 5 | 5 | 10 |
2 | Anglický jazyk – P | 5 | 5 | 10 |
3 | Německý jazyk – Z | 2 | 2 | 4 |
4 | Základy společenských věd | 0 | 1 | 1 |
5 | Právo | 0 | 1 | 1 |
6 | Dějepis | 1 | 0 | 1 |
7 | Matematika | 5 | 5 | 10 |
8 | Tělesná výchova | 2 | 2 | 4 |
9 | Informační a komunikační technologie | 0 | 1 | 1 |
10 | Obchodní korespondence | 0 | 1 | 1 |
11 | Ekonomika | 2 | 3 | 5 |
12 | Účetnictví | 2 | 2 | 4 |
13 | Management a marketing | 1 | 0 | 1 |
14 | Výroba a odbyt v gastronomii | 3 | 2 | 5 |
15 | Hotelový provoz | 2 | 2 | 4 |
16 | Speciální gastronomie (učební praxe) | 4 | 0 | 4 |
Celkem teoretického vyučování | 34 | 32 | 66 |
Cizí jazyk = anglický nebo německý ve vazbě na pokročilý jazyk žáka